Kipbrochette, gekarameliseerde appelen, room met Brune de Val-Dieu

Beschrijving

Kosten

€ € € € €

Categorie

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter

Moeilijkheidsgraad

Recept

Ingrediënten (4 mensen)

4 kipfilets - 2 Jonagold appelen - 2 soeplepels ambachtelijke stroop - 1 dl Brune de Val-Dieu - 1 dl bouillon van gevogelte - 1 sjalot - 1 dl room - 1/4 zachte Hervekaas - 50 g boter - Peper en zout

Voorbereiding

Schil de appelen en snij ze in 8 stukken. Deel elke filet in vier stukken. Wissel de stukken af op een brochettespies. Laat de bouillon van gevogelte half indikken, samen met de Brune de Val-Dieu en de fijngehakte sjalot. Voeg de room toe en laat opnieuw indikken. De Herve laten smelten en kruiden. Laat de brochettes bruin worden en plaats ze 5 minuten in de oven aan 180°. Zodra ze gaar zijn, de stroop toevoegen om te karameliseren. Leg de brochettes op een bord en overgiet ze met de saus met de zachte Hervekaas.

Recept van Wadeleux in Charneux - “Fromage de Herve“, coll. Typiquement belge", Ed. Labor.

Suggesties

Akkoorden