Geschiedenis van een graan

  • Rue Stockis, 4A
  • 4890 Thimister-Clermont
  • Belgique
  • 50.65673
  • 5.85213
  • 258

Histoire d’un grain is een jonge landbouwcoöperatieve en maalderij, actief in de reïntegratie van kwaliteitsgranen voor lokale menselijke consumptie, met als doel de productie en verwerking van granen en andere aanverwante gewassen in het Land van Herve.

Histoire d’un grain bevindt zich in Thimister en beslaat 4 hectare op het Plateau van Herve (Clermont).

Het doel is meel van tarwe, spelt, rogge en boekweit aan te bieden, in gebuilde en half-gebuilde versie.

De meelsoorten die geproduceerd worden door de coöperatieve worden prioritair verkocht aan landbouwers-bakkers-coöperanten die zich engageren via een charter om brood te bakken met meel van ‘Histoire d’un grain’, 100% natuurlijk, bio en lokaal, zonder additieven, met een lange fermentatie en voornamelijk met zuurdesem.

De rest van het meel is beschikbaar voor de coöperanten en indien er nog overschot is, wordt dat te koop gesteld in de winkels van producenten uit de streek.

Meel van tarwe, rogge en spelt

  • Rue Stockis, 4A
  • 4890 Thimister-Clermont
  • Belgique
  • 50.65673
  • 5.85213
  • 258

Product(en)

  • Producten

    Meel van tarwe, spelt, rogge.