Herveburger
Beschrijving
Ontdek andere recepten op www.fromagedeherve.be
Kosten
Categorie
Hoofdgerecht
Seizoen
Onbelangrijk
Moeilijkheidsgraad
Recept
4 ronde broodjes voor hamburger - 500g fijngehakt mager rundvlees - 100g Hervekaas - 1 grote tomaat in schifjes - 8 blaadjes sla - 4 verse fijngesneden uien - 1 scheutje olijfolie "extra vierge" - zout, peper van de molen
Bereid de verschillende ingrediënten van de garnituur. Toast de broodjes. Kruid het gehakte rundvlees gul met peper en zout. Verdeel het vlees over 4 hamburgers, eventueel met behulp van een doorslag om mooie ronde vormen te bekomen. Braad ze op een gietijzeren gril gedurende 3 tot 4 minuten langs beide kanten. Twee minuten voor het einde van de gaartijd legt u een schijfje Herve van 6 tot 7 minuten op het vlees. Leg de hamburgers op de broodjes en garneer naar keuze.
Recept uit het boek « Le Herve, bien plus qu’un fromage » (Herve, veel meer dan een kaas) van Fabienne Effertz.