Hervekaas

  • ,
  • 4650 Herve
  • Belgique
  • 50.63218
  • 5.84029
  • 267

Een kaas enig in zijn soort

Het bijzondere aan de Kaas van Herve is de techniek die bij de fabricage wordt toegepast, het klimaat en de aard van de weilanden, maar ook en vooral de aanwezigheid van een unieke bacteriestam (Bacterium linens).

Kaas van Herve heeft "neus", karakter én persoonlijkheid. Sommigen worden wild van de volle, rijpe versie. Anderen zijn weg van de zachtere versie. Kortom, smaken verschillen. Kaas van Herve is meestal gemaakt in kleine kubusjes (de typische "Herve" wordt veelal gepresenteerd als een blokje van zes bij zes cm). Het is een zachte kaas met gewassen korst op basis van rauwe (Remoudou) of gepasteuriseerde melk. Hij heeft een vaste, smeuïge en homogene textuur met een vetgehalte van minimaal 45%. Met zijn weergaloze smaak was hij een welkome gast aan de dis van de groten des werelds en mag op een kaasschotel die zichzelf respecteert dus niet ontbreken. 

  • ,
  • 4650 Herve
  • Belgique
  • 50.63218
  • 5.84029
  • 267