Belangrijke afspraken

In geen geval te missen 😊!

la cavalcade

Herve
Op Paasmaandag

Van vrijdag tot Paasmaandag
Een optocht van zowat duizend deelnemers (talrijke Belgische of buitenlandse fanfares, folkloristische groepen die de bloemenpraalwagens met een
humoristisch thema begeleiden, gekostumeerde personen, «grosses têtes», steltlopers enz...) trekt vrolijk door de straten van het dorp en bekogelt het geamuseerde publiek met massa’s gekleurde confetti.

Infos : herve.cavalcade@gmail.com - www.cavalcadeherve.com

Canavalstoeten

Gemmenich, Plombières, Welkenraedt
Van february tot maart

De «Kappensitzungen» (carnavalsavonden)en de verkiezing van prins carnaval worden door de verschillende verenigingen van Plombières georganiseerd.
Mis de gelegenheid niet om de Vrouwenstoet (op donderdag) in Welkenraedt te ontdekken en vooral de beroemde carnavalsstoeten in Plombières, Gemmenich en Welkenraedt.

Memorial day in cimetière us

Hombourg (Plombières)
afgelopen zaterdag van mei

Dag van de Herinnering ter nagedachtenis aan Amerikaanse soldaten (76 890 soldaten) gedurende de Slag om de Ardennen 1944-1945, in het Amerikaanse militaire begraafplaats Henri-Chapelle in Hombourg.

Infos : 0032 87 68 71 73 - www.abmc.gov 

Pensenkermis

Welkenraedt
Pinksterweekend

Ieder jaar wordt het Pinksterweekend opgeluisterd door verschillende culturele, sportieve en uiteraard ook gastronomische manifestaties. Het oeuvre van deTronc des Viellards zorgt voor het restaurant van de pensenkermis.

Infos : 0032 87 89 12 00 - www.si-welkenraedt.be

Olne vroeger

Olne
Laatste weekend van juni (oneven jaren)

 

Tijdens twee feestdagen zijn oude gebouwen enkleine straatjes het decor waarin verschillende ambachtslui de Waalse vakkennis en bedrevenheid demonstreren. Het verleden van het dorp wordt op levendige manier opgeroepen door de oude vergeten beroepen, door de folkloristische dansen en de muziek. OTradities (uitsnijden van het varken); folklore (zang en dans) en gastronomie (proeven van regionale specialiteiten).

Infos : 0032 87 26 02 81 - olneautrefois.be

Romelmarkt in Aubel

Aubel
In juillet

Grote romelmarkt met meer dan 250 exposanten. Muzikaal entertainment en kleine restauratie.

Infos : 0032 87 68 01 39 - www.aubel.be

Centrum van de dorp - vanaf 8u. tot 16u.

2€/m (geen reservatie)

Soiron sur scène

Soiron (Pepinster)
In augustus

Straatspektakel, goochelaars, make-up artiesten, tal van kraampjes en ambachtslui tijdens de hele feestelijke dag! In het centrum van het dorp en/of op een van de vier scènes, in het aantrekkelijke kader van Soiron, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië.

Infos : 0032 495 792 165 - www.rubiscube.be

procession del ceqwemme

Herve
Pinkstermaandag

À la fois populaire et religieuse, on retrace les origines de cette marche aux alentours de 1230. Jusqu'en 1592, elle faisait le tour du Ban de Herve, avant une rixe avec le Seigneur de Clermont qui souhaitait se débarrasser des Hêvurlins et organiser sa propre procession. Depuis lors, la balade se limite à une quinzaine de kilomètres et démarre au son des tambours de la Royale Garde Saint-Jean.

Infos :
Départ à 5h à l'église de Herve
Messe à 8h à Battice
Rentrée vers 14h à l'église de Herve

"Rue du Bocage" in Herve

Herve
Laatste weekend van augustus

Allerlei artiesten bezetten het hele weekend hetcentrum van Herve. Op het programma: 25 gezelschappen, meer dan 60 voorstellingen en 10 spektakellocaties.
Ongewone en feestelijke sfeer in openlucht.

Infos : 0032 87 66 09 07 – www.ruedubocage.be

Landbouwbeurs in Battice (Herve)

Battice (Herve)
Eerste weekend van september

Wedstrijden en tentoonstellingen van
dieren
(alle rassen), tentoonstellingen van landbouwmachines, fijnproevers dorp en activiteiten voor kinderen... 

Infos : 0032 474 25 62 10 - www.foireagricole.be

Feest in Blegny-Mijn

Blegny
In september

Multiculturele dag met verschillende folkloristische groepen, diverse animaties en niet te vergeten: gastronomiestands! Een niet missen evenement op de hele site van Blegny-Mijn.

Infos : 0032 387 43 33 - domaine@blegnymine.be - www.blegnymine.be

Notenfeest

Henri-Chapelle (Welkenraedt)
Derde weekend van oktober

De oorsprong van dit feest gaat terug tot in
1754. Naar deze typische markt komen de notenhandelaars die noten en verschillende producten verkopen.  
Het programma werd door
de jaren heen verder aangevuld: paardenmarkten, paardenrally’s, tentoonstellingen en dat alles terwijl het centrum van het dorp overspoeld wordt door tientallen straatventers en ambachtslieden.

Infos : 0032 87 89 12 00 - www.foireauxnoix.be

Feest van Sint-Huebertus in Aubel

Aubel
Begin november

Een muzikale optocht met onder meer de «koninklijke Sint-Hubertus vereniging» (vroegere «Gilde», dan broederschap) begeeft zich naar de «Grote Mis», die door de Rally «Jachthoorns van Hertogenwald» wordt ingeluid. Aansluitend zegent de pastoor van het dorp de paarden, honden et andere gezelschapsdieren op de place Antoine Ernst tijdens het concert van de jachthoorns.

Infos : 0032 87 68 01 39 - www.aubel.be

Fruitfeest

Magnée (Fléron)
Eerste weekend van oktober

Ieder jaar, tijdens het eerste weekend van oktober, zet de Confrérie des Coyeûs alle soorten fruit in de schijnwerpers tijdens het Feest van het Fruit. Gezellig en kleurrijk evenement.

Infos : 0032 490 64 10 27 - www.fete-du-fruit.be