Grote routes

vague graphique

Lijn 38

De lijn 38 sterkt zich uit over 42 km. Ze is de oude spoorlijn die het Land van Herve doorkuist en die ooit Chênée met Plombières verbond.

Lees meer...

Brochure te downloaden

Maasfietsroute

De EuroVelo 19 - Maasfietsroute is een langeafstandsroute van meer dan 1.100 km die door drie landen trekt: Frankrijk, België en Nederland.​​

Lees meer...

Ravel

Het autonoom netwerk van trage wegen (Réseau Autonome des Voies Lentes) bestaat uit groene routes die vooral aangelegd zijn langs jaagpaden en voormalige spoorweglijnen. Het netwerk telt meer dan 45 lokale en bewegwijzerde routes voor tochten met uw gezin, voor wandelaars, fietsers, ruiters, rollerskaters....

www.ravel.wallonie.be

GR-Paden

De Grote-Routepaden zijn bewegwijzerde wandelroutes die toelaten tochten van meerdere dagen of weken te maken.

De topo-gids bekijken

grsentiers.org

Via Mosana

Als onderdeel van de bedevaartweg naar Santiago de Compostella, vertrekt de Via Mosana van Aken (D) of Maastricht (N) en leidt naar Namen vooraleer verder zuidwaarts te trekken naar Frankrijk en Spanje.​

De topo-gids bekijken

www.st-jacques.be

Via Gulia

Over een afstand van 53 km (bewegwijzerd) kan men vanaf de bron van de Geul via Kelmis, Plombières en Valkenburg door het Geuldal wandelen tot het punt waar de Geul in de Maas uitmondt.

De kaart bekijken

viagulia.be

Sintpietersberg

Het grensoverschrijdende 5-sterren wandelgebied Sint-Pietersberg is goed voor 130 km wandelplezier. Vanuit 7 startpunten vertrekken 20 prachtige landschapswandelingen, tussen de Jeker en de Maas.

De kaart bekijken

sintpietersberg.org

Circuits Sainte-Julienne

Tochten te voet of met de fiets, die zigzaggen langs de pistes van de groene vallei van de Ste-Juliennebeek.

De kaart bekijken

circuis-sainte-julienne.be

Europese d'Artagnanroute

Deze ruiterroute verbindt de geboorteplaats van de beroemde musketier uit Gascogne met de plaats waar hij overleden is. Onderweg passeert ze belangrijke locaties uit zijn echt of geromantiseerd leven in 6 landen van de Europese Unie.

Paardrijden in het Land van Herve

route-dartagnan.eu

Hagenpad

Het Hagenpad leidt u door een streek met zeer gevarieerde landschappen : wallenlandschappen, boomgaarden, heggen, velden, rivieren, een altijd schilderachtige streek met dalen en enkele bossen.

Noord-Zuid-as bekijken

West-Oost-as bekijken