Een millefeuille van zachte hervekaas met inheemse vruchten

Beschrijving

Ontdek andere recepten op www.fromagedeherve.be

Kosten

Categorie

Voorgerecht

Seizoen

Zomer

Moeilijkheidsgraad

Recept

Ingrediënten (4 mensen)

2 appelen en 2 peren van bij ons - 1 Hervekaas - 2 dl room of sojaroom - zout, peper en paprika in poeder - 1 soeplepel gehakte peterselie - 120 gr pijnappelzaadjes - 4 reepjes gedroogde tomaat - 16 stengeltjes bieslook - 1 onbehandelde citroen - een beetje ambachtelijke stroop.

Voorbereiding

Het fruit wassen en het in zeer fijne gelijke sneetjes snijden. Het citroensap erover gieten en opzij zetten. De kaas van zijn korst ontdoen en hem met een vork pletten samen met de room, het zout, de peper, de paprika en de gehakte peterselie. Een boekje maken van afwisselend een laagje appel, peer en kaasmengsel. In een huishoudfolie hullen en 1 uur op een koele plaats laten rusten. Bij het opdienen, de pijnappelzaadjes roosteren, de boekjes in twee snijden, ze op een bord leggen en de bovenkant garneren met de bieslook, de gedroogde tomaat en de pijnappelzaadjes. De stroop lichtjes aanlengen met water en een stroopkoord vormen op de bodem van de borden.

Recept van Ph. Renard - coll. Typiquement belge", Ed. Labor

Suggesties

Akkoorden