Eendenfilet met ambachtelijke honing en stroop van Aubel

Beschrijving

Kosten

€ € € € €

Categorie

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter

Moeilijkheidsgraad

Recept

Ingrediënten (2 mensen)

2 eendenfilets - 4 koffielepels stroop van Aubel - 2 koffielepels ambachtelijke honing - 10 cl ciderazijn - 4 dl fond van eend - 80 gr boerenboter

Voorbereiding

Maak kruissneden in het vel van de eendenfilets. Leg ze met de kant van het vel in een warme pan zonder vet. Drie minuten bakken. Het teveel aan vet wegnemen. Omdraaien en twee minuten bakken. Stop alles drie minuten in de oven aan 180°. Laat zachtjes de stroop en de honing smelten in een pannetje. Van zodra het mengsel begint te borrelen, de ciderazijn toevoegen en dan de fond van eend. 3/4 indikken en binden met de boter. Kruiden. Snijd de filet in reepjes, leg ze op een heet bord, overgiet met de saus en dien op.

Voorgesteld door Moulin du Val-Dieu in Aubel.

Suggesties

Akkoorden