Ganskroketten op de manier van Visé
Beschrijving
Kosten
Categorie
Voorgerecht
Seizoen
Herfst
Moeilijkheidsgraad
Recept
500gr ganzenvlees - 50cl ville melk - 3dl fond van gevogelte -1 teenjeknoflook - 1/2 soeplepel geraspte gember - 5 blaadjes gelatine - 100gr witte roux - 2eieren - 4 soeplepels mayonaise -1 soeplepel geperste knoflook, gember peper en zout, citroensap
Breng de melk en de fond van gevogelte aan de kook, voeg daarna knoflook en gember toe. Snijd het vlees van de gans in de dunne plakjes. Giet de witte roux in een kookpan en klop hem op. Voeg de gelatine en het ganzenvlees toe. Bewaar het mengsel koud zodat het consistent wordt. Maak kleine balletjes. Paneer ze in bloem, daarna in de eieren en ten slotte in aziatisch paneermeel. Bak ze in de pan in ganzenvet of in de friteuse. Dresseer op een bedje van salade, vergezeld van lookmayonaise en gember.